Cara-cara menggunakan blogskin ;)
Friday, 16 March 2012

Assalamualaikum , hye .

Okay , act ramai juga tanya cara-cara memakai blogskin for new blog . Eany memang tak ada blogskin sendiri lagi , dah ada . tapi tak ada masa peluang pula nak buat selebih tu , nanti bila dah ada masa lapang eany kongsi blogskin eany sendiri okay ? sekarang eany just pinjam blogskin orang lain , tapi eany ubah suai dan tambah kan berseri blog itu tanpa serabut . muwehaha . First korang kena tukar classic templat dulu , macam mana ? first ,

 dah click ? okay good . then , dah jadi mcam simple blog , korang jangan risau , dia bertukar ke template right ? so pergi ke SINI . korang pilih blogskin mana satu korang suka ,kalau nak preview pergi dekat bawah tu ada preview then click , boleh tengok lawa ke tak . then bila dah jumpa yang comel-comel . pergi dekat bawah . then :-


nak code dia kan ? click dekat BLOGGER MAIN tu , macam dekat atas tu , after click tu , ada keluar macam ni kan ?

korang pilih dekat mana-2 file korang , then tekan SAVE . after that , nak ambil code dia , pergi dekat file korang then keluar macam ni kan ? before tu cari dia punya code macam bawah ni :-

nampak kan ? korang click , ambil code dia , code dia , CONTOH :-

korang copy code semua tu , lepas copy , pergi dekat template :-

PASTE code yang tadi korang copy tu , lepas paste tu korang preview dulu supaya pastikan okay tak ? lepas tu baru save . lepas dah siap tu , dia akan jadi macam ni . Contoh :-


hah , dah siap kan ? lawa kan blog kita dekat atas tu :p haha . okay bajet kejap . so dah siap !

 Congrate dekat sesiapa yang dah siap tu , yang tak jadi tu , tanya ja eany dekat Twitter okay ? kalau nak tukar apa-2 , nak header ke apa , order ja dekat eany , asalkan masuk club eany dulu ? syarat dia , bagi num fone , emeil , pass , nama , Twitter & Fb . sebulan bayar RM 6 , sebelum ni RM 10 kan ? mahal sangat tu , so eany kurang kan . Enjoy :D


Newer
Older