MP3 player *comel :p
Thursday, 15 March 2012

Assalamualaikum , hye .

okay ini tutorial sesiapa yang hendak mengguna Mp3 player . Act ni lagi comel dari youtube tu . hewhew . Ni lain dari youtube okay ? .

FIRST U'all's kena pergi : SINI


macam ini rupa dia okay ? 

2.Then , dia akan keluar untuk adjust-2 rite ? okay , korang boleh adjust nak tukar warna apa okay ? ikut suka korang . Bahagian Catergory tu tukar ke Colors . faham tak ? muwehaha . so korang buat lah suka korang nak warna apa dekat bawah dia tu okay ? kalau tak tahu nak tukar warna apa , click dekat color tu . yang dah tahu code warna , bagus lah tu :')

3.after dah siap semua code tu , pergi ke General balik , then tukar autoplay 0 ke 1 . why ? yaalaah , tak best lah kan dengar lagu tak berulang-ulang rite ? so tukar lah ke 1. 

4.nak cari lagu ? rilek dulu , tak kemana pun nak cari lagu tu . Just pergi ke SINI ! nak lagu sangat en :p 

puas hati ? haha

5. nak lagu apa ? cari ja dekat situ , kalau tak ada tu , nasib jalah kan , jangan salahkan eany pula :p haha . nampak tak search sekecik tu ? act tak ada dekat gambar atas ni , malas nak upload :p haha , alahai atas tu ja , awak tu dah besar , tak perlu diajar lebih :p haha . 

6. kalau dah jumpa lagu yang guys nak , click ja gambar tu , then keluar macam ni kan ? 

 tak keluar cenggini ? meh sini , aku ketuk kepala kau xD *okay kerek

 7. okay , dia akan keluar  macam dekat atas ni , so jangan buat-2 tak nampak , kena baham tahu lah nanti T.T . dah keluar mcam tu , nampak tak HTML EMBED tu ? kalau nampak , korang copy code Mp3 tu okay ? code dia agak panjang kan ? meh ni cara ringkas kan . :-
  
CODE SEBENAR :
 <strong>Linkin Park - Shadow Of The Day Hyperd</strong><br /><object type="application/x-shockwave-flash" data="http://s6779.gridserver.com/assets/id/player/player_mp3_maxi.swf" width="203" height="20"> <param name="wmode" value="transparent"/> <param name="movie" value="http://s6779.gridserver.com/assets/id/player/player_mp3_maxi.swf" /> <param name="bgcolor" value="#ffffff" /><param name="FlashVars" value="mp3=http://irondj.net/mix/file/16602/Linkin_Park_-_Shadow_Of_The_Day.mp3&showstop=1&showvolume=1&showloading=always&volumeheight=9&width
=203&height=20" /></object> <iframe src="http://www.facebook.com/plugins/like.php?href=http%3A%2F%2Firondj.net%2Fusers%2F4168%2Fmixes%2F16602&layout=button_count&show_faces=true&width=70&action=like&font=arial&colorscheme=
dark&height=20" scrolling="no" frameborder="0" style="border:none; overflow:hidden; width:70px; height:20px;" allowTransparency="true"></iframe><br /> <a href="http://irondj.net/users/4168/mixes/16602">download</a> / <a href="http://click.linksynergy.com/fs-bin/stat?id=l6vzrRhlsiE&offerid=146261&type=3&subid=0&tmpid=1826&RD_PARM1=http%253A%252F%252Fitunes.apple.com%252Fus%252Fmusic-video%252Fthe-catalyst%252Fid389740403%253Fuo%253D4%2526partnerId%253D30" target="itunes_store" title="Buy: Shadow Of The Day_hyperd">iTunes</a> / <a href="http://irondj.net">iron dj</a>



RINGKASKAN : 



  http://irondj.net/mix/file/16602/Linkin_Park_-_Shadow_Of_The_Day.mp3 

Dapat kan ? so tak payah panjang-2 , ringkakan ja , so macam mana pula nak masuk kan ?

8.Masuk kan code ringkas tu ke MP3 yang bawah category semua ni . yang ni : -

9. then dah siap semua tu , ambil HTML CODE dekat bawah tu , COPY+PASTE dekat mana ? macam ni pula .

SIMPLE TEMPLATE 


Log In -> dashboard -> Design -> Add Gadget -> PASTE :)

CLASSIC TEMPLATE

Log in -> Dashboard -> Template # paste ja dekat mana korang suka okay ?

Okay dah Siap !  



Sorry kalau eany macam tunggang langgang , anyway eany buat yang terbaik untuk You All's , kalau tak seberapa faham , just pergi dekat Twitter EyrlEany Yang dah jadi tu , congrate ! tepuk tangan cepat :p haha .
yang tak jadi tu , tanya ja okay ? kalau nak suruh eany edit kan semuanya dekat blog termasuk blogskin , header semua . Bagi Nama , Nom Fone , emeil & pass . and one more , kalau nak masuk club , tell me okay ? tapi sebulan Bayar RM 10 . got it ? Assalamualaikum xoxoxo.




Newer
Older