Welcome Board/New Navbar (BLOGSKIN)
Friday, 16 March 2012

Assalamualaikum ,

apa itu welcome board/New navbar ? ohhh yang tu , macam ni ^__^


okay , first :-

1.Log In -> Dashboard -> Template
2.Nak yang macam kita tu kan ? okay .

COPY CODE INI :-


<div style='position: static; top:0px; right: 0px; width:35%; position:fixed; padding:3px;border-radius:8px; backgroung;#000000opacity:0.8; color:#fffffF; font-size:13px;text-align:left;'><center>Welcome to mycutes blog , Be nice!. <a href="http://www.blogger.com/follow-blog.g?blogID=YOUR ID BLOG">+Follow</a> | <a href="http://www.blogger.com/home">Dashboard</a></center></div>
<head></center></div>
<head>


3.dah copy kan ? so afterthat , PASTE dekat bawah <html> , lepas paste tu preview dulu , lepas preview , dah jadi baru SAVE :D

NOTES : 


ABC: warna background.

ABC: font colour
ABC: suka hati korang nak buat ayat macam mana.
ABC: korang punya blog ID .

apa itu blog ID ? blog ID , yang ini .


dapat ? okay , 

CODE WARNA DI SINI



  Okay , ni simple tuto , Congrate kepada sesiapa yang jadi buat , kalau ada apa-apa hendak tuto lagi , just      bagitahu ja okay ? so Enjoy :D

Newer
Older