Kaki curang ?
Thursday, 15 March 2012

Assalamualaikum . eh tak jawab dosa , cepat jawap :p haha . everyday update blog rite ? yalah , cuti katakan , start sekolah , tak ada dah update blog ni , lappy pun tak ada depan mata . muwehahaha. siapa kenal saya ? angkat bulu ketiak cepat , tak ada bulu tiak ? cukur letewww ~ hhai , sekarang semua gila twitter kan ? now budak-2 yang suka mengata twitter :-

okay , gambar atas tu , kita create sendiri okay ? jangan suka hati APAK KAU nak ambil , nak ambil ? tell me first , tak kisah nak share , tapi better bagi tahu okay . eh kenapa sedih-2 ni ? kena game ? what ? lek lek :)

okay , kenapa banyak sangat kes curang ni ? why ? mesti lah ada sebab . first

1) Salah faham ? terus curang ? -,-

better slow talk dulu , tak perlu lah nak terus cari pengganti right ? kita boleh kongsi masalah . Kalau nampak dia jalan dengan kekasih lain , cuba terus terang , tak perlu terus cakap " Eh Mana ada , Salah orang tu " , tak perlu macam tu . dalam diri kita ni mestilah ada sikap CEMBURU rite ? aku pun jealous juga tengok laki aku ni , haha . tapi watlek ja . kalau si dia ada buat anda jealous , tak perlu lah anda terburu-buru nak buat dia jealous balik , nanti jadi lain pula kan ? jangan disebabkan sayang kau nak balas dendam balik , itu STUPID nama nya , kan dah kena -,- haha

2) Perangai tak berubah ?

okay , kes ni selalu berlaku . eany pun pernah kena macam tu . kita ni apa daya nak angkut kesabaran semua tu , tapi semua tu hanya nak uji Iman kesabaran kita , tapi semua tu kita tak mampu rite ? okay leklek luuuuu~ kalau perangai kekasih hang tu tak pernah berubah , apa lagi . buat lah perangai degil kau tu , haha . Kalau bagi orang Islam , kita kena berdoa banyak-2 untuk lembutkan hati si dia . Ingat tu

3) mengada dengan orang lain ?

ni eany memang selalu buat , eh lantak lah ! kau sebuk kenapa ? hahaha . mengada tu perkara biasa lah kan , semua orang pernah buat , tak pernah ? usha sikit muka kau tu , HUH penipu ! kau pernah , kau pernah , kau pernah and pernah , wekkk booooo :p huahuahua . kalau nak mengada tu perkara kecil , tapi tak payahlah sampai BERILOVEYOU enn ? lambung loji lah jawapnya nanti dengan kekasih kau tu :3 lebih baik jangan mengada sangat , nanti mulut orang mula lah cakap " eh , pakwe kau menggedik dengan perempuan lain doh , aku nampak tadi " , hah , ni nak kena dengan eany ni , WOii , siasat lah dulu , mulut tu jangan jadi anak biji chili sudah lah -,- hahaha

Ni nak pesan ni , better jangan bercinta zaman sekolah ni , tak kira lah kau dah matang ke belum , kita yang sekolah ni tak tahu lagi what mean's LOVE , mulut ni senang ja cakap " I LOVE YOU " ,
apa makna i love you ? : "i love you" tu saya sayang awak lah -,-
apa makna sayang awak tu ? : aku sayang kau sebab kau comel , baik , and blablabla

tu jalah aku selalu dengar , awak baik lah , comel lah itu lah , apa ni weh ? kata matang ? huahua . Kita Cintakan si Dia kerana KeAgamaan-Nya , Kerana Isi Hati-Nya , bukan nya awak comel , baik , lawa . peramah , sweet . tu bukannya tanda sayang okay ? kita cintakan dia kerana keAgamaanya . haih , tu lah . bercinta tahu , makna apa pun tak tahu . " Kau ni eany , tahu sangat lah ? bajet ja -,-" haha , sakai lah . ni ja yang aku tahu , sebab mak aku yang cakap , lagi pun benda betul en ? hewhew . Kalau nak bercinta tu tak kisah , tapi better jangan serious sangat , nanti ada orang ketiga . so faham-2 jalah okay ?

Jangan bercinta kerana rupanya , kerana kebaikan nya , kebaikan dia boleh bertukar keJahatan , kebaikan itu hanya sementara sahaja . Bercinta itu adalah indah , tetapi tidak indah jikalau bertukar kepada EMAK KAU SIHAT ? ramai berkata , daripada berzina better kahwin ? jikalau hanya hendak menghendari daripada maksiat tetapi nafsu dalam diri itu masih kuat , mula lah mencari Bini/Suami baru , keluar bersama-sama , itukah cinta sejati ? Tidak wahai kawan ku :)

di setiap percintaa , tak semestinya sempurna rite ? mesti ada pergaduhan , salah faham , and blabla . so kalau rasa diri tu tabah dan sabar , cuba cari jalan penyelesaian . Jangan nak cari kesalahan orang ja tau ?  tak semua nya akan sempurna :)

Newer
Older